Sälja.

-

Det är enkelt att sälja hos Täby Auktionsbyrå!

Funderar du på att sälja ett eller kanske flera föremål? Täby Auktionsbyrå tar emot enstaka föremål, delar av eller hela hem och dödsbon.

All försäljning sker via den ständigt växande auktionssajten lauritz.com. Idag är 30-talet auktions firmor anslutna, såväl i övriga Sverige som i Danmark, Tyskland, Belgien, Finland och Norge.Så här säljer du på auktion

Steg 1

Du kommer in till oss med ditt/dina föremål. Vi värderar dem utan kostnad och kan på plats upprätta ett kontrakt med Er om eventuellt bevakningspris. Alternativt bokar vi en tid för värdering i hemmet om så önskas.

Steg 2

Föremålen katalogiseras och vi fotograferas professionellt i vår fotostudio för att på bästa sätt göra dem så attraktiva som möjligt för köparna.

Steg 3

Föremålet läggs ut till försäljning på lauritz.com mellan 5 till 14 dagar. Säljs inte föremålet första gången (3 försök görs automatisk) eller att det ej uppnått det bestämda reservationspriset, startar auktionen om igen – utan extra kostnader.

Steg 4

Varan klubbas och köparen betalar inom 3 dagar.

Steg 5

Du får en kommittentavräkning direkt från lauritz.com med en specifikation av vad som sålts och till vilket pris samt vad som är utbetalt till ditt konto. Utbetalningen sker normalt inom 35 dagar efter att föremålet är sålt, förutsatt att köparen har betalat och under förutsättning att inga reklamationer har skett.Hemvärdering

Täby Auktionsbyrå erbjuder gratis hemvärdering av dina föremål. En hemvärdering sker enklast genom att du kontaktar oss via telefon eller email. Beroende på vad vi kommer fram till så kan vi komma hem och titta på de föremålen du vill ha hjälp med att sälja. Kontakta oss så berättar vi mer.

Provisioner

Vår säljprovision är endast 15 % inkl.moms på det klubbade priset samt 150 kr inkl. moms i hanteringskostnad per föremål. Förblir en vara osåld efter tredje försöket så kostar det heller inget utan då kan det hämtas åter eller så lämnas det till välgörenhet.

Läs mer om försäljningsvillkoren här.

Aktuella priser framgår av kontraktet.

KONTAKT