Köpa.

-

Att handla på auktion är enkelt, spännande och roligt. Med oss är det dessutom även tryggt och säkert.

Våra försäljningar sker i samarbete med auktionsportalen. För att delta i budgivning på våra auktioner måste du registrera dig som kund.

Auktioner och budgivning

Alla föremål som är publicerade för försäljning har ett utropspris, en ungefärlig marknadsvärdering, som ska ses som en vägledning av föremålets värde. Slutpriset kan hamna både under och över utropspriset. Säljaren har ofta angett ett bevakningspris,det vill säga ett dolt lägstapris under vilket ett föremål inte kan säljas.Är det lagda budet i röd text är inte bevakningspriset uppnått, grön text indikerar att det lagda budet överskrider bevkningspriset.

Nya auktionsföremålen publiceras och säljes i den takt de kommer in. Auktionsföremålen visas under ca 5-14 dagar och under denna tid kan du lägga bud och själv undersöka föremålen i vår visningslokal på Kemistvägen 10 under våra öppettider.

På föremålssidan kan du registrera ditt bud. Vill du bjuda lägsta möjliga belopp är det redan ifyllt och du behöver bara klicka på ”Lägg bud” eller trycka Enter. Du kan även lägga ett högre maxbud. Efter att ett maxbud har lagts lägger budagenten automatiskt lägsta möjliga bud upp till det beloppet.

Varje auktionspost har tilldelats en sluttid och då budgivningen avslutats vinner den budgivare som lagt det högsta budet. Om ett bud registreras mindre än 1 minut innan sluttiden så förlängs sluttiden med 3 minuter.

Observera att registrerade bud är bindande till köp.

Avgifter

Vid köp tillkommer för varje enskilt auktionsrop en inropsprovision om 25% samt slagavgift om 150 kr ( ink moms). Föremål som omfattas av lagstadgad följerätt (Droit de suite) är markerade på föremålssidan. Vid köp av föremål som omfattas av Droit de suite tillkommer 5% på klubbat belopp om detta överstiger ett minimipris som år 2017 är 2240 SEK.

Betalning och avhämtning

Efter avslutad auktion skickas en faktura via e-post från oss. Enklaste och snabbaste sättet att betala är med kort via Mina sidor.

Vi accepterar tyvärr inte kontant betalning. Däremot kan du betala med PayPal och kort hos oss vid hämtning av köpta föremål. Du kan även betala via bankgiro med fakturans OCR-nummer till bankgiro 5349-7178. Fullständiga uppgifter finner du på fakturan under Mina sidor. Tänk på att det kan dröja upp till 2 dagar innan vi ser pengarna från bankgirot, så betala helst inom 3 dagar så vet du att pengarna kommer fram i tid.

Inropade föremål skall betalas inom 3 dagar och hämtas inom 3 dagar efter avslutad auktion. För varor som inte hämtas ut tillkommer extra avgift för förvaring och hantering på SEK 200 inkl. moms per påbörjad vecka.

Transport

När du ropat in ett föremål och betalat fakturan kan du hämta ut föremålet hos oss eller beställa transport.

Lycka till och varmt välkommen att delta i budgivningen!

KONTAKT